By Simon Hall,Fred Reurs

'Simon corridor heeft een prachtig boek geschreven en een bij nader inzien adembenemend jaar zijn verdiende plek in de historie bezorgd.' - de Volkskrant

Het jaar 1956 is een kantelpunt in de geschiedenis. Opstanden in Polen en in Hongarije, de Suezcrisis, uitbarstingen van antikoloniaal nationalisme in Afrika en het Midden-Oosten... De opstanden, rellen en crises die in 1956 wereldwijd voorkwamen, zijn geen losstaande gebeurtenissen. Ze hebben alles met elkaar te maken. Het jaar 1956 markeert het einde van de naoorlogse periode en is de voorbode van de protestcultuur van de jaren zestig.

Martin Luther King vatte in een speech in december 1956 het jaar zo samen: ‘De aanhoudende onlusten in Azië, de opstanden in Afrika, het nationalistisch verlangen van Egypte, het wapengekletter in Hongarije, de raciale spanningen in Amerika – het zijn de barensweeën van een nieuw tijdperk.’

Simon corridor vertelt het verhaal van de epische, globale worstelingen vanuit het oogpunt van de vrijheidsstrijders, de dissidenten en de talloze gewone mensen die de onderdrukkende en totalitaire regimes omver wierpen om er een nieuwe, betere wereld voor in de plaats te krijgen. Daarnaast kijkt hij naar de invloed op lange termijn van alle gebeurtenissen van dat jaar.

De jonge Engelse historicus Simon Hall studeerde in Sheffield en in Cambridge. Hij werkt tegenwoordig aan de Universiteit van Leeds en is gespecialiseerd in de geschiedenis van Amerika. Hij heeft meerdere wetenschappelijke boeken op zijn naam staan. 1956 ontstond vanuit een lange fascinatie met vrijheidsbewegingen en politiek protest.

Show description

Read Online or Download 1956: de wereld in opstand (Dutch Edition) PDF

Best dutch ebooks books

Download PDF by Tim Birkhead,Katrina van Grouw,Pon Ruiter: De zintuigen van vogels (Dutch Edition)

Hoe zou het zijn om een zwaluw te zijn en met honderd kilometer in keeping with uur door de lucht te vliegen? Of een flamingo die de regen kan waarnemen die kilometers verderop valt? En wat voelt een jan-van-gent die na de lange iciness zijn companion terugziet? De zintuigen van vogels geeft antwoord op deze en vele andere vragen, simpelweg door de zintuigen te beschrijven die vogels gebruiken om hun omgeving te interpreteren.

Get Vergroot je zelfvertrouwen (Dutch Edition) PDF

Toegankelijk zelfhulpboek om te bouwen aan je zelfvertrouwen Een wetenschappelijk onderbouwd praktijkboek voor iedereen die onzeker is op het werk, in sociale situaties of in de relatie met zijn of haar accomplice. Psycholoog Robert Haringsma combineert theorie met zeer veel oefeningen uit zijn eigen praktijk met cliënten.

Get 1956: de wereld in opstand (Dutch Edition) PDF

'Simon corridor heeft een prachtig boek geschreven en een bij nader inzien adembenemend jaar zijn verdiende plek in de historie bezorgd. ' - de VolkskrantHet jaar 1956 is een kantelpunt in de geschiedenis. Opstanden in Polen en in Hongarije, de Suezcrisis, uitbarstingen van antikoloniaal nationalisme in Afrika en het Midden-Oosten.

Edward C. Baig,Hessel Leistra,Hans van ter Toolen's Mac voor Dummies (Dutch Edition) PDF

Heb je internet je eerste Mac gekocht? Stap je over van een workstation? Deze actuele editie van 'Mac voor Dummies' geeft je alle informatie die je nodig hebt om zorgeloos van je Mac te genieten. Je maakt kennis met het nieuwste besturingssysteem: van het installeren tot het omgaan met bestanden, de Mac App shop en iCloud.

Extra info for 1956: de wereld in opstand (Dutch Edition)

Example text

Download PDF sample

1956: de wereld in opstand (Dutch Edition) by Simon Hall,Fred Reurs


by Brian
4.1

Rated 4.69 of 5 – based on 27 votes